Geert Steelant

Dirigent Geert Steelant is geboren op 24 maart 1958 in Torhout.Geert Steelant

Hij volgde een opleiding tot tuinier aan de tuinbouwscholen van Roeselare en Tielt en leerde ook notenleer en trompet in de Torhoutse muziekschool. Met die trompet ging hij aan de slag in “De Jongelingskring”, maar ook in Sint-Cecilia Zarren bespeelde hij de bugel en in de Brugse Brassband de cornet. Uiteraard werd hij ook lid van het Sint-Pieterskoor van zijn geboortestad.

Geert woonde 10 jaar lang in het Franse Sandillon en was er gedurende 6 jaar voorzitter van het “Association musicale de Sandillon”. Intussen volgde hij ook workshops zang en koordirectie aan het conservatorium van Orléans. Hij speelde er trompet en tuba, zowel in de locale fanfare als in de jazzband van David Kozak. Geert richtte in Sandillon het koor “Parados” op, dat hij 9 jaar dirigeerde. Tegelijk was hij ook dirigent van het koor “Choralia” van de naburige gemeente Férolle.

Bij zijn terugkeer in België liet hij opnieuw zijn zangstem horen bij “Lamidore” en in het “Beauvarletkoor” van Koksijde en speelde bugel bij de fanfare Sint-Cecilia van Zarren.

Intussen volgde Geert een jaartje “koordirectie” aan de Waregemse academie bij Wim Verdonck, en pianolessen bij An Deruyter.

Geert is ook leerling aan de muziek academie in Torhout daar volgt hij: Sopraansax bij Koen Dewulf, Algemene muziekcultuur bij Robrecht Kessels en klassieke Italiaanse zang voor bariton bij Dipika Singh.

Geert is sinds 2011 ook de dirigent van het koor “lamidore” uit Torhout: www.koor-lamidore.be

Voorts is hij voorzitter en zingt hij mee in het “SMILE-koor”  (een koor voor mensen met een beperking), dat hij zelf oprichtte in 2009. SMILE wordt nu geleid door zijn vrouw Joke Tanghe: www.koor-smile.be