Historiek

Godeliva CantatOpgericht in 1968 onder de naam 'Sint-Godelievekoor', groeit het koor uit tot een volwaardige muzikale vereniging, onder leiding van koster-organist Gerard Maertens.

In 1985 wordt Marcel Moerman de nieuwe dirigent. Met veel elan bouwt hij een lijvige literatuurlijst uit. 

Doorheen de jaren luistert het koor tal van liturgische plechtigheden op en verzorgt het verschillende concerten in Gistel en daarbuiten, dikwijls in samenwerking met andere muziekverenigingen uit de buurt of zelfs uit het buitenland (Duitsland).

De viering rond het 25-jarig koorbestaan is een hoogtepunt; het koor verzorgt dan een rechtstreekse televisiemis, voorgegaan door ex-Monseigneur Roger Vangheluwe.

In oktober 2007 zet Marcel Moerman een punt achter zijn muzikale carrière. Frieda Vanhooren is tijdelijk dirigent ad interim. Zij geeft uiteindelijk de dirigeerstok door aan Thomas Vanderper.

De 40ste verjaardag van het koor gaat niet onopgemerkt voorbij en vertaalt zich in 2008 in het stadsfeest 'Gistel in zicht'.

In samenwerking met de Godelievevrienden wordt het dubbelconcert 'Godeliva Cantat' op poten gezet in oktober 2012. De titel van het project wordt van dan af als nieuwe koornaam genomen.

In 2016 verwelkomt Godeliva Cantat een nieuwe dirigent: Geert Steelant.